marți, 21 septembrie 2010

Cuvinte potrivite

Gasesc foarte folositoare aceste exercitii de scriere - in cautarea cuvintelor, asa este, o cautare a cuvintelor cele mai potrivite care sa-mi exprime cat mai bine starile de o complexitate debordanta. O fac pentru mine, dar ar putea folosi si altora.
Ce am invatat de la viata este ca totul e relativ in raport cu o a doua persoana.
Unii se duc la peste si-si pierd acolo o parte din timpul liber, altii se afunda intr-un bar sau acasa intr-o amortire a creierului. De aici se adauga o raceala cumplita a sentimentelor, o devenire de snob si blazat.
Pentru acestia, orice om care vibreaza altfel si mai mult decat ei, este scos si catalogat ca suspect.
Diferenta este ca cei  "altfel" sunt mai apropiati de nervul central al efervescentelor vremii, ei vibrand sau intrand in rezonanta cu o sarcina pozitiva. Si atunci tot ce se creeaza pe acest pamant, fapte mari, realizari este si se vrea pe ecranul lor propriu, pozitiv.
Daca n-ar fi prejudecatile oamenilor, n-ar exista aceasta frana a entuziasmului si atunci totul, dar absolut totul ar fi la adevarata valoare si sensurile s-ar cuprinde intr-un singur sens. Pozitiv.
Un aport in plenitudine poate aduce o lumina in plus -un plus pozitiv.
A te posta la un nivel de plutire si a te multumi cu aceasta plutire este un semn de batranete impotriva caruia trebuie sa muncesti cu asiduitate. E un obiectiv de lupta important.
Trebuie sa punem bratul la aceasta euforie a noului. Sa cerem intotdeauna mai mult, mai bine. Este o obligatie de existenta a noului. Aceasta lupta duce la inflorire, devenire din frumos in mai frumos.
Iubirea si pacea sunt necesare progresului. Sunt note ale prospetimii pe care o purtam peste tot cu mandrie.
Cu dor si senin.
Purtam ca talisman pamantul cu muntii, padurile, apele si campiile. Istoria. Pamantul pe care traim si iubim, impreuna, alaturi de ai nostri, ne fac visele de neinfrant.
E nevoie doar de iubire si trezire. A tuturor. Cu suflet si brate.

Vom fi martori uimiti, cand in pragul veacurilor, oamenii vor fi la fel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu